Algemene UPDATE Covid 19 – 1 oktober 2020

Het nieuwe Ministerieel Besluit dat de aanpassingen van de Nationale Veiligheidsraad bundelt, is gepubliceerd. De aanpassingen gaan in vanaf 1 oktober 2020 en gelden zeker tot en met 31 oktober 2020. We sommen ze hieronder op, om u zoals steeds snel op de hoogte te houden.

  • Het maximum aantal personen per tafel blijft ongewijzigd. Hoewel de sociale bubbel een individuele keuze wordt, waarbij ieder lid van het huishouden met 5 personen nauw contact mag hebben, blijft de regel dus maximaal 10 personen per tafel uit dezelfde sociale bubbel met een veilige afstand van 1,5 meter tussen de gasten van verschillende tafels.
  • Het registratiesysteem blijft ongewijzigd. Horecazaken, feest- en receptiezalen moeten de contactgegevens van één bezoeker per tafel vragen. Alleen telefoonnummer of e-mailadres moet gegeven worden. Horecaondernemers moeten deze gegevens 14 kalenderdagen bewaren. De gegevens mogen alleen gebruikt worden in de strijd tegen COVID-19 en worden vernietigd na die 14 dagen. Bezoekers die hun gegevens weigeren te geven, worden de toegang tot de inrichting bij aankomst ontzegd.
  • Bij feesten en recepties met privékarakter moet men zich niet langer aan een maximumcapaciteit houden. Als ze georganiseerd worden door professionals (cateraars, traiteurs, feestzaaluitbaters…) volgen ze vanaf nu alle regels van het horecaprotocol met uitzondering van de regel dat gasten niet langer uitsluitend aan hun eigen tafel moeten blijven zitten, maar zittend consumeren is én blijft ten allen tijde de norm. Er is geen limiet meer op het aantal gasten dat een feest of een receptie mag bijwonen, ongeacht de locatie. Belangrijk is dat deze evenementen een verplicht zittend karakter hebben, waarbij niet gedanst mag worden, met 01u00 als sluitingsuur.
  • Het onbeperkt aantal gasten telt tevens ook voor rouwmaaltijden, indien ze verzorgd worden door een professionele catering of traiteur onderneming. Indien de professionele omkadering niet het geval is, behouden ze hun maximale capaciteit van 50 gasten.
  • Evenementen met een publiek karakter blijven beperkt tot 200 personen binnen en 400 personen buiten.
  • De mondmaskerplicht blijft ongewijzigd. Zowel de horecaondernemer, zaalpersoneel, keukenpersoneel als gasten in de horecazaak, op het feest of op de receptie dragen een mondmasker. Ongeacht of de afstand van 1,5 meter ten opzichte van anderen gewaarborgd kan worden. Gasten mogen hun mondmasker afzetten wanneer ze aan hun tafel zitten.

Ontdek ons theatermenu

Bij theatervoorstellingen kan je vooraf terecht in De Foyer - mits reservatie - voor ons theatermenu.
Tip!

Andere berichten